Иван Демерджиев за репортажа на "Скай нюз": Разочарова ме подобна манипулация преди решението за Шенген

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Инцидентът на границата ни, за който е репортажът на „Скай нюз“,  че български граничари са ранили с огнестрелно оръжие сирийски младеж, настъпи на 3 октомври и беше разследван от смесена българо-турска комисия. Тя излезе с категорично заключение, че изстрелът не е произведен от българска територия и български граничен полицай. Въпреки това заключение този репортаж се появява дни преди решението за Шенген. Това каза в „Денят започва“ Иван Демерджиев – служебен министър на вътрешните работи.

"Този репортаж е в рязко противоречие с изразената позиция от г-н Рюте, малко по-рано, че българската граница се преминава вероятно срещу 50 евро и е много интересно коя от двете тези е вярна", коментира Демерджиев.

Служебният министър на вътрешните работи отхвърли и двете тези като неверни - нито българската граница се преминава за 50 евро, нито "се стреля на месо".

„Разочарова ме подобна манипулация в навечерието на решението за Шенген“, каза Демерджиев.

„На два пъти беше проведена много внимателна проверка по нашата граница. Комисията е категорична в становището си, че ние спазваме шенгенското законодателство и охраната на границата ни е на много добро ниво“, добави той. 

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад