Владимир Иванов от Комисията по стоковите борси и тържищата: Пазарът е добре осигурен, складовете са пълни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ситуацията с цените на основните продукти през декември е по-добра от тази през ноември. След стабилизацията през лятото наблюдавахме един плавен, но устойчив тренд нагоре. През последните 15 дни наблюдаваме стопиране на процеса, което е една добра тенденция за пазара и търговията на едро. Това съобщи в студиото на “Денят започва” Владимир Иванов – председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

“В пазара на дречно има повече вариации, които се дължат на много страх, има презастраховане, лошите очаквания за това, което ще е през зимата. Имаме добри реколти, имаме пълни складове, има добра осигуреност на пазара със стока”, допълни той.

От септември 2021 година, със стартирането на кризата с “тока, логистиката, с търговските войни на САЩ и Китай”, най-много пострадаха продуктите от животновъдството, “като млечните са шампиони в това отношение, яйцата и пилешкото месо също”, отбеляза Иванов.

По думите му свинското месо не е поскъпнало заради свръхпредлагането в Европа, при цената на захарта има тенденция надолу, а при хляба - стабилизиране.

Какво още каза председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад