Иван Шишков: В момента никой не може да направи сметката какви са щетите в наводнените селища

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В момента всички институции, които могат да помогнат на наводнените селища, са се включили активно, това каза в "Денят започва" служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

На първо място трябва максимално бързо да бъдат разчистени дворовете на хората, отбеляза той.

Днес кметът на Карлово Емил Кабаиванов и областният управител на Пловдив Ангел Стоев ще бъдат да заседанието на МС, за да се установи начин, по който ще бъдат изплатени средства на засегнатите от наводненията села и как ще бъдат възстановени. Държавата, както е помагала, ще помогне със средства и с капацитет като интелектуален потенциал, каза още министър Шишков.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството подчерта обаче, че в момента никой не може да направи сметката какви са щетите. Предстои голяма експертна работа и като възстановяване, и като строителство, проектиране и пълен анализ на ситуацията. На практика селата буквално се нуждаят от чисто нова инфраструктура в основната си част, каза той.

    "Това, което видях в петък, не съм си представял, че мога да видя. Реката беше излязла в огромни количества от коритото си. На живо мога да уверя, че гледката беше още по-потресаваща. Важното е, че няма жертви", каза той.

Много важно е да се направи анализ за пропуските, но можем да го направим съвсем безпристрастно поради това, че служебният кабинет е от един месец. Най-важното е не да си прехвърлят институциите вината една на друга, а да се помогне на хората, допълни той.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад