Н.Пр. Джузепина Дзара: В Италия се поставя таван на цените

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решението на Русия да намали и спре количествата на газ създава големи проблеми и спекулация с цените в Италия. В страната се опитват да предприемат мерки за бизнеса и семействата, които да доведат до намаляване на цените. Най-важното решение, което е взето от премиера, е да се постави таван на цените, за да се намалят самите цени и да се прекъсне тази спекулация. Това каза в специално интервю на БНТ Н.Пр. Джузепина Дзара – посланик на Италия в България.

Тя прогнозира, че зимата ще бъде трудна. Климатът в страната е по-топъл, но въпреки това затруднения ще има и се работи за намиране на решения.

По темата с мигрантите от Северна Африка, Н.Пр. Джузепина Дзара подчерта, че това е един постоянен проблем, който не е минал на втори план. Освен това до момента Италия е приела около 150 000 украински бежанци, по отношение на които страната подхожда много солидарно.

Н.Пр. Джузепина Дзара уточни, че Италия изпраща контингент като рамкова нация, която ще бъде използвана за възпиране на действията, които се случват на Източния фланг. Решението е взето през март след започването на военните действия на Русия срещу Украйна. Италия се придържа към всички взети мерки, каза тя.

    "Това е отбранителна мярка, която следва решението за съставяне на други бойни групи в Унгария, Словакия, България и следва решението от 2014 г., според което трябва да се създадат 4 бойни групи в Полша и Балтийските страни", каза посланик Дзара.

Откриването на барелеф на италианския национален герой Джузепе Гарибалди в Св. Влас, Н.Пр. Джузепина Дзара определи като знаково. Дейността на Гарибалди е важна за създаването на обединена Италия, но тя повлиява стотици български борци за национално освобождение.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад