Изборите минаха, но сега идва по-трудното - прогнозите на Валерия Велева, Цветанка Андреева и Даниел Смилов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не всички партии са доволни, защото не получиха това, което очакваха, каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Валерия Велева.

"Така или иначе, имаме победител, който сега трябва, по законите на демокрацията, да състави правителство. И, както виждаме, Борисов започна да прави тези стъпки, канейки в понеделник останалите политически сили на разговори за бъдещето на България. Както той каза - да се смирим, време за държавници, да дръпнем егото си назад, изобщо стъпка, която е правилна, с оглед на тези резултати."

Резултатът на ПП-ДБ от никаква гледна точка не може да бъде определен като добър - той е лош, има свиване на електората, значително повече, отколкото на другите партии, така че тяхното естествено място, е в опозиция, каза Даниел Смилов.

"Те имат нужда от време да направят анализ какво точно им казва избирателят, какви са проблемите, заради които има оттегляне на толкова много хора. Има и интересни факти, че все пак това се запазва като голяма формация, представляваща една общност от над половин милион хора, които не са намерили представителство в други формации. Трябва да знаем, че формации, които са били в управление с ГЕРБ, обикновено не са влизали в парламента след това."

По думите му, ситуацията е интересна, защото ГЕРБ, които очевидно ще управляват с ДПС и ИТН, най-вероятно и с подкрепа от някои от другите партии, ще имат една опозиция, която няма да върви само по националистическа и прорусофилска линия, но ще бъде европейска опозиция - това ще е нов елемент. 

Продължаваме промяната нямат подобен опит на опозиция, те досега са свикнали винаги да бъдат на гребена на вълната, те дори се лишиха от възможността да направят критичен анализ, заяви Цветанка Андреева.

"Това, което направиха "Демократична България" - силен критичен анализ, който явно ще продължат, и там има много повече опит, много повече политика. Докато ПП продължават с този бомбастичен политически дискурс, в който търсят реванш."

Вижте целият разговор във видеото.   

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад