Изградени са четири класни стаи на открито във варненското училище "Найден Геров"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ден преди началото на новата учебна година училищата вече са в трескава подготовка. Предприемата се редица мерки за ограничаване на разпространението на заразата от коронавирус след учениците персонала. Освен задължителните мерки като дезинфекцията, всяко училище ще трябва да осигури и препоръчителни мерки.

В средно училище "Найден Геров" във Варна учители, ученици и родители се вълнуват от старта на учебната година. Още на входа са поставени диспенсъри с дезинфектант за ръце. Всечки входове ще бъдат отворени, за да могат учениците да влизат на групи и да не се струпват на едно място. Учебните часове ще започват по различно време за различните класове. Коридорите и класните стаи ще се дезинфекцират и почистват редовно и по график.

"Ще бъде един различен 15 септември. Тази година ще има тържество само за подготвителните групи, останалите деца ще бъдат поканени само в час на класа, за да преговорят правилата в класната стая, да преговорят правилата по време на пандемия", каза пред БНТ директорът на училището Мария Несторова.

Изградени са четири класни стаи на открито, така че да могат максимален брой занятия да се провеждат навън. Направено е седмичното разписание на блок часове като препоръката е, там където е възможно, да бъдат сляти.

За децата със симптоми на COVID е осигурено помещение на приземиня етаж.