Вяра Емилова: БСП каза "Да" на политиката, която води Корнелия Нинова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес Централната комисия ще излезе с окончателните резултати от вътрешнопартийния избор в БСП, който се проведе в събота.

За да бъде максимално прозрачен изборът, ЦК три пъти засича резултатите. Първо по електронни таблици още в самата вечер, които вече са обработени и вчера изнесохме тези резултати. Втори път от Общинските избирателни комисии и протоколите, които са хартиени, и трети път протоколите от Секционните избирателни комисии. Това съобщи Вяра Емилова, секретар на Централната комисия за провеждане на избора в БСП.

За Корнелия Нинова са гласували 43 228 социалисти, което е 81,5% от цялата партия.

Ние сме категорични, че изборът е бил честен, защото всички решения на ЦК бяха своевременно публикувани на нашата интернет страница и бяха изпращани до всички структури. Мисля, че изборът е бил честен и категоричен. БСП вече има своя лидер и цялата партия застана зад Корнелия Нинова.

"Продължаваме по същия курс и, освен че партията застана зад лидера си, застана и зад политиките, които БСП провеждаше в изминалите 4 години. Продължаваме по същия път, казваме не на мафията, казваме не на това управление, искаме социална държава и справедливост. Продължаваме доста по-силни като консолидирана партия, която има желание да промени държавата", коментира още Вяра Емилова.

"БСП е по-обединена, това показват самите резултати. Партията каза "Да" на политиката, която води Корнелия Нинова", обобщи още тя.

"Мисля, че БСП е готова да управлява след това, което показа на тези избори. Показа честни избори, в които нямаше напрежение, нямаше хора с чували, нямаше объркани протоколи. Организирахме много коректни и честни избори", обобщи тя.

През целия ден сме разгледали около 80 жалби, подадени от различни застъпници на кандидатите.