Изкоп наводнява приземните етажи на жилищен блок в Пловдив

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зрители от Пловдив потърсиха съдействие от БНТ, след като изкоп, прокопан заради голям инфраструктурен проект, се пълни с вода и наводнява мазетата и приземните етажи на жилищен блок. Хората са притеснени, че ако проблемът не бъде решен, може да се стигне и до компрометиране на основите на сградата.

"От месец и половина, след като започнаха изкопите, избените помещения започнаха да се пълнят с вода. Всеки ден изпомпваме вода, на следващата сутрин отново е пълно с 20 см вода", обясни Гроздан Грозданов в "Денят започва".

Съпругата му Юлия добави, че са сигнализирали ВиК и изпълнителите на строителния проект, подали са жалби до пловдивската община и омбудсмана на града, но до момента не са получили и входящ номер.

Оказва се, че водата, която пълни приземните етажи на жилищния блок, е питейна, добавиха още потърпевшите. Според тях местното ВиК не може да открие проблема - "разравят и заравят".

Течовете пречат на работата и често се налага да бъде прекъсвана, казват от строителната фирма, която изпълнява инфраструктурния проект. Екипи на фирмата ще помогнат на водното дружеството за локализиране и отстраняване на аварията.

"Знаем проблема и от доста време работим по него. В момента тук се извършва подмяна на целия водопровод и инфраструктурата, постоянно минават техники, които имат вибрации, и се получават аварии, които ние ежедневно ние отстраняваме", реагира Тони Ляпчев - заместник-ръконодител на район Юг във ВиК-Пловдив.

Още подробности вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад