Изкуствен интелект и образование

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В края на предаването с Александър Иванов - преподавател в "СофтУни", Ивелина Пашова, образователен експерт в "Заедно в час", и гл.ас. д-р Ангел Игов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" разговаряхме за изкуствения интелект.

Ивелина Пашова сподели, че в "Заедно в час" много се вълнуват от това как изкуственият интелект може да бъде в помощ на учителите, как могат чрез него да вдъхновяват повече ученици, да ги ангажират по-добре. Изкуственият интелект е авангардът, в който живеем. По думите ѝ изкуственият интелект никога няма да замени способността на учителите да учат децата какво е добро, какво е зло, какво е етичен избор, какво значи да си креативен, какво означава да решаваш проблеми с други хора.

Александър Иванов разказа, че има създаден изкуствен интелект, който разпознава кое съдържание е създадено от човек или от изкуствен интелект. Така че е много просто да се разбере дали студентът сам е написал работата си.

По думите на Ангел Игов обаче, ако оставим на изкуствения интелект да разпознава изкуствения интелект, възниква въпросът ние какво точно ще правим. Притеснителното е, че с напредването на тези технологии човечеството по-скоро ще се отдаде на лентяйство и ще загуби много умения.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад