"Изкуственият интелект и контролът над бъдещето" - документален филм от поредицата "В кадър"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес, 17 ноември, в поредицата "В кадър" ще бъде излъчен филмът "Изкуственият интелект и контролът над бъдещето" на режисьора Борислава Димова, оператора Атанас Атанасов, монтаж на Асена Оракова, компютърна графика от Ара Хугасян, продуцента Весела Смилец и сценариста Цветелина Йорданова.

"Изкуственият интелект беше една от темите, която застана в челните позиции на световния дневен ред и за лидерите, и за хората като нас. Имаше две големи предизвикателства - да обясним тази изключително всеобхватна и сложна тема по прост начин в 30 минути, за това ни помогнаха героите във филма. Това са хора, които са част от световния елит, един от тях е Ивайло Иванов, а другите са д-р Артур Кордон, автор на книги на тема изкуствен интелект, а другият е проф. д-р Пламен Ангелов, който преподава в ъв Великобритания", отбеляза Цветелина Йорданова.

Основните въпроси, които авторите задават във филма, са ползите от ИИ и рисковете от него.

Какъв ще е бъдещият ефект на ИИ, как ще промени медиите?

"Ясен отговор нямаме за нищо в бъдещето, бъдещето трудно се предсказва. Как ще промени медиите? Най-вероятно ще ги промени из основи по много различни начини. Това, което ние смятаме, че е чисто човешки прерогатив, човешки умения от типа да сме креативни, да бъдем инициативни, да бъдем интелигентни изведнъж се оказва, че не е само човешко - може машините да правят неща, които са подобни на това, което хората правят. И голяма част от креативните професии, в това число и професиите в медиите, вече имат нечовешка конкуренция", отбеляза Ивайло Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте от 22:00 по БНТ 1 филма "Изкуственият интелект и контролът над бъдещето"!

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад