Валери Йорданов: МВР и Столична община не осъществиха добра организация за опазване на обществения ред

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

МВР и Столична община не осъществиха необходимата превенция и организация за опазване на обществения ред на протеста снощи. Това заяви в "Денят започва" Валери Йорданов - бивш директор на СДВР.

"Тези действия имат и предистория. Явно е, че сигналите са подценени, както от страна на БФС, като домакин и организатор на срещата, така и от страна на МВР. Защото при положение, че от тях идва сигналът, че се подготвят протести, това, което видяхме снощи не показва много добра организация. В протеста няма нищо, което да е притеснително, това е форма на изразяване на друго мнение. Но самият начин на протичане на протеста снощи беше много смущаващ, тъй като се съобщава за множество предмети, които биха могли да бъдат използвани за насилие. Свидетели бяхме на запалване на кофи, на автомобили, за съжаление има и пострадали граждани - и протестиращи, и полицаи. Необяснимо е за мен как на този протест има наличие на такива предмети, опасни за живота и здравето. Практика е да се осигуряват КПП-та за проверка на палки, фойерверки и други опасни предмети", каза Валери Йорданов.

Той посочи, че използването на водни оръдия в случая е било адекватно, но за съжаление превенцията за ескалацията на напрежението не е направена.

Вижте целия разговор във видеото

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад