Как да управляваме парите си в условия на растяща инфлация - съветите на експертите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Първите сигнали от управляващите са, че увеличение на доходите ще има след индексацията на бюджета. Според мен и те още не са наясно, затова стискаме палци и се надяваме да са разумни, защото много българи живеят на ръба на бедността. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” кредитният консултант Тихомир Тошев.

“През миналата година богатите българи станаха още по-богати, средната класа българи запазиха и леко увеличиха спестяванията си, а по-бедните българи обедняха още повече - изтеглиха се малките депозити до 5 000 лева и се похарчиха”, обясни той.

Увеличават се депозитите над 50 000, 100 000, 500 000 лева. Малките - до 10 000 лева, намаляват драстично, защото хората са ги изтеглили, за да покрият свои текущи разходи, да си платят сметките, добави финансовият анализатор Стойне Василев - също гост в предаването.

“Всички обедняваме, защото инфлацията вече е доста висока и не само официалната, която е 7,8 към края на годината, но личната инфлация, която всеки може да изчисли на базата на продуктите и услугите, които потребява. В нашето семейство направихме такова изчисление и тя е близо 12%”, отбеляза той.

Вижте във видеото съветите на експертите как да управляваме парите си в условия на растяща инфлация.