Как учат децата в Южна Корея в условията на COVID пандемия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как в Южна Корея се справят с COVID пандемията и още по-важно - учат ли децата присъствено? За това в "Денят започва" разказа преподавателят по английски език Деляна Михнева, която е живяла в страната 7 години и се е завърнала в България преди два месеца.

В началото на COVID пандемията първо имаше пълно затваряне и всички пренимаха онлайн. Беше изключително трудно - за родители, учители, да дадем на децата същото качество, същата комуникация. Последва релаксиране на мерките и децата започнаха да ходят на училище ротационно, което продължава и до момента, каза тя.

“Корейците са започнали нова политика - живеене с COVID, тоест да се научим да живеем заедно с това, което е около нас като някакво заболяване. Амбицията сега е децата на 100% да се завърнат в клас до края на месеца”, обясни Михнева.

По думите ѝ в Южна Корея не се тестват всички ученици. Ако има дете със симптоми, то се изолирано и тества и ако то е позитивно, се карантинира класа. Носенето на маски е постоянно и го правят всички - от 1. до 12. клас, допълни тя.

Какво още каза Деляна Михнева вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад