Как в Германия създават коледно насторение въпреки противоепидемичните мерки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коледна украса, много светлини, греяно вино, изобилие от лакомства и настроение .

Симон Ванкерл е ресторантьор от Мюнхен. Заради пандемията ресторантът му останал затворен. При локдауна през пролетта решил да импровизира  и направил традиционния фестивал през май с обслужване по колите. Така решил и сега с коледния базар...  Клиентите влизат с автомобилите си, поръчват си от меню на входа на базара и преминават покрай сергиите, за да получат топла напитка, палачинка или вкусни коледни сладки. Всичко се сервира в посуда и с прибори за еднократна употреба.  Ванкерл е доволен, че така ще се спази традицията и ще разведри съгражданите си преди светлите празници.

Друга година 60 милиона поселители се стичат на коледните базари в цяла Германия. Сега е различно. Канцлерът Ангела Меркел предупреди, че извънредната епидемична обстановка може да продължи до края на март.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад