Какви са изводите след изборите в Турция - Милен Керемедчиев и Пламен Теодосиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Светът гледа към Турция. Повратни избори за региона, избори от огромно значение за България, сблъсък на две политически философии – „кемализъм“ срещу „ердоганизъм“. Кой печели, кой ще спечели и защо? Коментираме с бившия заместник министър на външните работи Милен Керемедчиев и бившия консул в Истанбул и Одрин Пламен Теодосиев.

След 20 години в управлението и в голямата политика и след голямата икономическа криза, в която е Турция в момента, е нормално Ердоган да получи доста сериозни удари, заяви в студиото на „Денят започва“ Милен Керемедчиев, но допълни, че въпреки това, умелият и даже хитър политик Ердоган успя да „обърне мача“ в своя полза. 

„В началото при стартиране на кампанията за президентските избори, разликата беше близо 10% повече за неговия опонент, но сега се вижда, че той успя да обърне този резултат. За първи път имаме балотаж, но 5%, което се равнява на близо 2 млн. и 600 хиляди гласоподаватели, е доста сериозна преднина, която има Ердоган в момента.“  

Най-вероятно ще се стигне до втори тур, но за мен Ердоган губи в тази битка, въпреки, че всичко ще се реши в предизборната кампания през следващите две седмици, каза Пламен Теодосиев. 

„Опонентът на Ердоган не е толкова харизматичен, но кметовете на двете най-големи общини – Истанбул и Анкара водят неговата предизборна кампания, подкрепян е от още 11 кмета и на втория тур всичко ще зависи от тяхната стратегия.“

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад