Какви са социалните умения на програмистите

Предаване: 100% будни, 27.09.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 13 септември се отбеляза официалния ден на програмиста. Без тази професия днес сме загубени. Всяко наше удобство и належащ достъп до информация е в техните ръце.

Днес си задаваме въпроса, имат ли тези тъй ценни и високоплатени хора време за личен живот? Повечето от тях работят поне 40 часа в седмицата. Най-често графикът им е пълен от девет сутринта до пет часа вечерта през делничните дни. Всеизвестен факт обаче е, че програмистите доработват или умишлено напредват и в извън работно време. Писането на код обхваща целия им живот. 

Социологическите данни сочат, че програмистите са предимно мъже, още като млади могат да достигнат професионално ниво и по-голяма част от тях работят на две или три места едновременно. 

Много клишета и предразсъдъци има към тази професия и група от хора. Нека развенчаем няколко мита за програмистите в разговор с Мартин Куванджиев, който има над 20 успешни проекта в своята кариера, повечето от които стартъп компании. Специалист в Ай Ти сектора, със завидни познания по физика. В момента работи в блокчейн проект, който той е създал. 

Вижте нашия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад