Какво е заложено в проекта на ГЕРБ за нова конституция? Коментар на Красимир Ципов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ внесе проект за нова конституция вчера. В него изненадващо се появи текст за премахване на Великото народно събрание. За тази генерална промяна и мотивите, които стоят зад нея, говори заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов - гост в студиото на Сутрешния блок на БНТ.

Красимир Ципов коментира вчерашното изказване на президента Радев във Варна, където той заяви, че проектът за конституция на ГЕРБ е "недоносче" и цели да отклони искането за оставка на премиера и провеждане на предсрочни избори.

"Той показа през целия си мандат, включително вече сме и в рамките на последната година от неговия мандат, че търси конфронтация, което не смятам, че нито е полезно за спазване на принципите за взаимодействие между различните власти, нито за българските граждани", каза Ципов.

"В крайна сметка като не желае да внесе свой проект в това Народно събрание, нека поне да го представи на обществото да видим какви са тези предложения и тогава да квалифицираме, ако мога така да се изразя. За мен е абсолютно неразбираемо едно такова поведение, но г-н Радев отдавна показа, че той не олицетворява единството на нацията и той се припознава по-скоро като политически лидер, като смята, че е необходимо да се изявява в качеството си на политически лидер, а не на президент", заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад