Международен музикален лагер за песни "Евровизия 2021" в Бургас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бургас е домакин на международен музикален лагер за писане на песни за конкурса "Евровизия 2021". Доказани музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена за първи път ще творят заедно край морето в Бургас и Приморско.

Домакин на събитието е българският представител на Евровизия Виктория Георгиева.  

Красотата на Южното Черноморие и атмосферата край морето ще роди по-голямата част от песните, които ще се състезават в песенния конкурс "Евровизия", който ще се проведе в Ротердам през май 2021 година.

"Събрали сме артисти от цяла Европа – Германия, Австрия, Швеция, Англия, Франция, даже и от Монако, които заедно с Виктория - нашият домакин, ще се опитат да създадат онази прекрасна музика, която да стопли целия свят и да каже, че музиката е средството, което обединява хората именно в тези трудни времена. А ние сме безкрайно щастливи, че България е домакин на това събитие. И всъщност, че България показва, че не трябва да се страхуваме, а трябва да се събираме и само обединени можем да постигнем наистина големи неща", каза за Сутрешния блок на БНТ Геновева Христова, съорганизатор на "Black Sea Eurovision Songwriting Camp'2020".     

Младата изпълнителка Виктория Георгиева, която ще ни представи в конкурса следващата година за първи път ще работи в такъв формат, чиято задача е създаването на нови песни за музикалната надпревара в присъствието на конкуренцията.

"Ами аз никога не приемам конкуренцията като "конкуренция". Някак си смятам, че за всеки един човек "има място под слънцето" и не обичам да се конкурирам. Дори "Евровизия" не го приемам като конкурс, лично за мен, защото музиката не е състезание. Но пък ние с тях сме приятели, мога да кажа, не мога да се конкурирам с тях. Творим заедно, кефим се на музиката. Живеем в трудни времена в момента и не на всеки му се пътува. Повечето хора ги е страх. Аз се радвам, че тези, които дойдоха не ги е страх и имаха смелостта да дойдат, за да творим заедно и да се радваме на живота и на музиката", сподели Виктория Георгиева.     

За по-добра атмосфера в културния център "Морско казино" на брега на морето в Бургас е оборудвано импровизирано звукозаписно студио, където да бъдат създадени песните. Именно гледката директно към плажа впечатли чуждестранните композитори и изпълнители.  

"Фокусиран съм върху това да създам добра песен и ако направим добра песен ще я подам за участие в "Евровизия", но основната ми цел е да създам, наистина добра музика. По всичко личи, че ще бъде страхотно. Никога не съм имал такава работна среща близо до морето, така че предполагам, ще е много добре", прогнозира Бен Долич, представител на Германия в "Евровизия 2020".     

"Аз съм бил част много пъти от българската делегация на "Евровизия". Работил съм с Поли Генова и Кристиян Костов. Работата ми с българските артисти е и моя преход от продуцент към изпълнител и участвах в конкурса през 2018 в Лисабон. Много е важно мястото, където пишеш музика и наистина смятам, че това място е истински рай, така че мисля, че ще отрази положително на музиката която създаваме", добави Сийзър Самсън, представител на Австрия в "Евровизия 2018".     

Лагерът за създаване на песни за предстоящото издание на "Евровизия" ще продължи до 26 август, а звездите от конкурса ще зарадват с няколко концерта публиката в Бургас и Приморско.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад