Какво ни пречи да влезем в Шенген? Коментар на Ангел Джамбазки и Цветан Цветанов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Причините за сагата "Шенген" са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически са за голяма част от страните от Западна Европа, включително Австрия, защото имат огромен проблем с нелегалната миграция, която е на тяхна територия. Тези общества са роби на политическата коректност и не могат да кажат истината, че имат проблем с миграцията от Близкия изток и Северна Африка. На тях им трябва някой, който може да бъде обвинен и посочен, но да е безопасно и такива са източноевропейците - българи и румънци. Това обясни в студиото на “Денят започва с Георги Любенов" евродепутът Ангел Джамбазки.

Има и икономически причини за проблема “Шенген”, отбеляза той и добави:

“Невлизането на България в това пространство ни струва 100 млн. годишно на нашия превоз, на нашия бизнес - на нашите предприемачи и превозвачи, защото нашите камиони чакат по европейските граници и защото когато България и Румъния не са в шенгенското пространство три големи пристанища не са в тази система - Солун, Пирея и Констанца. Най-голямото друго пристанище, което работи, е Ротердам, а то е в държавата Нидерландия.”

Лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов заяви, че трябва да се дадат отговори защо Румъния изпревари България последните години.

“Възпиращото съоръжение на българо-турската граница имаше своят положителен елемент, който беше даван за пример в ЕС. Въпросът е, че не направихме нищо, за да подобрим комуникацията на това съоръжение”, допълни той.

Какво още казаха гостите на Георги Любенов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад