Михаил Миков: Левицата загуби своята автентичност и истинност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Скъсаната връзка между управляващи и избиратели води до затваряне на пътищата за развитие на България. Индикациите за това вероятно ще се пренесат от тази година в следващата. Това каза в студиото на “Денят започва” Михаил Миков - бивш председател на БСП, бивш председател на Народното събрание и бивш министър на вътрешните работи.

Според него “битката на персонажи и образи подмени битката на идеи, битката на същина”.

“Не само в този парламент, но в предишните, доминираше десницата, която е раздирана от личностни противоречия. И така се получава парадокс - едно изключително голямо предствителство на десницата, която в голямата си част е компрадорска, тя не е представител на българския бизнес и капитал, а на интереси извън България, и всичко това води до битка за разпределяне на едни европейски пари”, обясни Миков.

За него големият проблем на левицата е загубата на автентичност и истинност. БСП с поведението изгуби правото да бъде автентичен представител на българското ляво. По думите му отливът на подкрепа за лявото и за социалистическата партия трудно ще бъде наваксан заради роенето на по-малки формации, фрагментирането и бягството от подкрепа на избирателите.

"Няма как да се прогласи едно обединение, което не почива върху някакви ясни идеологически позиции. Там се събират хора, които дълги години са повтаряли, че няма ляво и дясно, които са участвали в коалиции с десни партии, това събиране няма да повиши доверието на гражданите", подчерта Миков.

Какво още коментира той вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад