Код жълто за опасност от поледици в Северозападна България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около 1°. Сутринта на отделни места в в северозападните райони ще има условия за поледици, а в много райони от страната видимостта ще е намалена от мъгли.

През деня  ще има значителна облачност и на много места ще превалява дъжд. В повечето райони от страната ще духа слаб, в Източна България и Предбалкана умерен югозападен вятър и максималните температури там ще достигнат 15°-16°. В Западна България ще се задържи почти тихо и в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а дневните температури ще са съществено по-ниски – не повече от 4°-5°. 

По Черноморието облачността ще е значителна и главно в южните райони ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат  между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините ще е предимно облачно и ветровито. Ще има валежи от сняг, под 1700 m – от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 – около 4°.

В петък ще се задържи топло за сезона, но  на отделни места отново ще има  слаби валежи от дъжд. 

В събота се очаква съществено застудяване.  Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг. В Южна България отначало ще вали дъжд, който  бързо ще преминава в сняг. Има повишена вероятност на места количествата да са значителни, ще се образува и нова снежна покривка. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. 

В неделя ще остане ветровито, но от север валежите ще отслабнат и спират, най-късно в Рило-Родопската област. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад