След продажбта на платформата Shkolo.bg - има ли място за притеснения?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продажбата на платформата "Школо" (Shkolo.bg) - има ли повод за притеснения или няма? Ще има ли проблем с личните данни на учениците?

Становището на Асен Александров - председател на Сдружението на директорите в средното образование, 51-о СУ "Елисавета Багряна": "За мен никога не е имало повод за притеснение. В България оперират много чуждестранни фирми, които оперират с данни на граждани - електроразпределителни, мобилни оператори и т.н. Има си регулатори, има си регламенти, по които се осъществява опазването на тези данни. Звучи направо смешно и нелепо очакването, че някой го интересуват оценките на нашите ученици или пък адреса на техните родители." 

Избрали са "Школо" пред платформата на МОН, защото е по-добра, участвали са с предложения при разра ботката ѝ.

Любомир Ваньов - управител на Shkolo.bg, подчерта в "Денят започва", че плановете на англичаните са "Школо" да продължава да оперира, ще продължава да надгражда и да носи същата хубава услуга, която хората разпознават, че им върши работа от последните 8 години и с допълнението,че започва да оперира и на други пазари - в случая - Великобритания.

"Ще остана в компанията, в един момент ще стана технологичен директор на британската компания, което е поредното потвърждение, че това, което правим, е смислено", заяви Любомир Ваньов.


Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад