Когато скандалите се трупат, как ехото от тях заглъхва - коментар на Екатерина Бончева и Росен Йорданов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В системата на МВР все повече се насажда онова хепи соц състояние, в което епичното или смисленото за това защо един човек и как може да работи там започва да бъде измествано от философията на оцеляващия, от нагаждача, от креатурите и това започна с много тежката намеса в системата. Намеса винаги е съществувала, но такова неуважение към професионализма, мисля, че стигна своя апогей в последните дни, това каза в "Денят започва с Георги Любенов" социалният психолог Росен Йорданов.

В МВР вече няма власт - такава, каквато хората предполагат, защото когато се опозориш по този начин, това се отразява в цялата система и деморализира абсолютно всички, изтъкна той.

Журналистът Екатерина Бончева допълни, че когато човек е на много високи позиции, каквато е тази на вътрешния министър или главен секретар, той трябва много да внимава с кого сяда на масата, какви гости приема или при кого отива на гости, от кого получава подаръци, защото това са морално злепоставящи факти.

"Двамата (Калин Стоянов и Живко Коцев) нямат място в системата на тези високи позиции, защото те вече са дискредитирани. Те самите се дискредитират. Може би са прекрасни професионалисти, но човек е цялостна личност - не може да се отдели моралната страна на човека от професионалната му", коментира тя.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад