Колко ще ни струват празниците - коментар на Димитър Маргаритов и Румен Драганов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От средата на седмицата извършваме проверки заедно с колегите от Агенцията по храните, с НАП, а и колегите от Комисията по стоковите борси и тържища са на терен. Целта е да се провери дали всичко отговаря на изискванията на закона. Пряко не можем да се намесим в ценообразуването, но когато стриктно се следи за обявяването на цените, за произхода на стоките, продажбите да се осъществяват само на регламентираните за това места, а в разни тайни кътчета, сделките са разумни. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” Димитър Маргаритов - председател от Комисията за защита на потребителите.

Очакваме много интензивни пътувания да има за Великден - около 280 хиляди ще са пътуванията в България, а около 60 хиляди ще излязат в чужбина - Гърция, Турция, страни от ЕС, съобщи Румен Драганов от Института за анализи и оценки.

“Ние имаме 100% ръст на българите, които излизат в чужбина. Има много голям интерес към България - от тези 280 хил. 30 хиляди ще са по планините, а в първата десетдневка на май около 200 хиляди ще са в планините”, допълни той.

Какво още казаха гостите за това колко ще ни струват празниците и какви са тенденции вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад