Конвой

24 часа, но не от Льо Ман, а на магистралата - със скрит товар...

Държава: Франция
Година: 2016
Времетраене: 98 минути
Конвой
За продукцията

Екшън-трилър


Режисьор: Фредерик Шоендорфер
В ролите: Беноа Мажимел, Реем Кериси, Амир Ел Касем и др.

СЮЖЕТ

1800 километра за 24 часа.
Седем мъже в четири коли пренасят 1 тон и 300-400 кг дрога (канабис или... кокаин), от Малага в Испания до Крейл във Франция.
Всеки шофьор има спътник, сам е навигаторът. По пътя става полицейска засечка, губят един от тях и взимат заложник - туристка, която пътува за Мароко. Пътуването продължава.
Въпросът е какво ще спасят и от какво ще се отърват накрая...

ФИЛМ


"Конвой" е филм за трафика - по пътищата и в наркомрежата. И не само - сюжетът разкрива сделките и облика на участващите в наемната търговия - произхода им, манталитета, целите и... единствения знак за доверие.

След "Посветените" (Бандити - Truands, Crime Insiders) от 2007, сценарият отново е на Ян Брион в eкип с режисьора Фредерик Шоендорфер и с роля на Беноа Мажимел. В действието участват и автентични "герои" от мрежата.

Снимките в движение са по важни магистрали и канали, особено в Изер.

Оператор на екшъна е асистентът на камерата в "Твърде лично" - Венсан Гало.

Освен със сюжет и с автомобили, "Конвой" привлича с актьор.

След ненадминатия Ален Делон Френското кино отново може да се похвали с привлекателен артист. Беноа Мажимел е красив и наподобява стила на Делон - небрежен, но суетен, прецизен и в детайли, забележителен дори и в малки роли. Разпознаваем е в образа на хладен, уверен и неподправено циничен герой, т.е. не идеален, но реален, с изненадващи "проблясъци". Актьорът е популярен не само с главните роли в "Пианистката" и сериала "Марсилия", но и с "Момичето от Брест", "Малки тайни", "Разполовеното момиче", "Спомен за болката" и др.

*През 2023 Беноа Мажимел печели Наградите на Франция и Европа с главната роля в парадоксалния трилър "Пасификшън" (Pacifiction, 2022).


Сравняват "Конвой" със специалитетите на Люк Бесон и най-вече с продуцентския му екшън "Под прикритие" (Go Fast, 2008, реж. Оливие ван Хофщат). Съответно на стила в жанра, участието и рекламата на автомобили трябва да са впечатляващи - Ауди, Рено, Мерседес. И не само в трите сходни трилъра фаворитът в сянка е Порше (Кайен).

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад