Кремен Георгиев: Единствено и само проблем има при фактурата на "Топлофикация София"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И тази година се появиха сигнали за проблеми с изравнителните сметки за парно на столичани. "Може би малко се преуваличава с този т. нар. "проблем"", каза в студиото на "Денят започва" председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев. Според него проблеми не би трябвало да има при самите фактури, тъй като те изглеждат по един и същи начин за всички топлофикации поне от 6-7 години.

Единствено и само проблем има при фактурата на "Топлофикация София" и той е с първоначалното й възприятие, каза Георгиев. "Това не е фактура, която трябва да се плати, а е фактура, която обобщава целия отоплителен сезон."

В момента тече проверка от страна на КЕВР по всички подадени жалби. Всички жабли на практика са срещу "Топлофикация - София", обясни Георгиев и добави, че жалбите при другите топлофикации се броят на пръстите на едната ръка.

Във всички газови топлофикации се връщат пари, заяви той. Но връщането на пари за преден период и изравнителната сметка не са директно свързани една с друга, просто трябва да излязат в един и същи момент.

"В крайна сметка намалението за целия период за цената на газа е под 20%, тъй като за всеки отделен месец в периода август 2019-март 2020 намалението е различно. Тоест, изчислява се по нова формула и всеки един месец се получава различна цена на газа от тази, която е била."

Георгиев обясни, че в месеците с най-голямо потребление намалението е било най-малко - стигало е до 10%. Среднопретегленото намаление никога не е било 40%.

Цената на топлинната енергия не се определя само от цената на газа.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад