Възможен ли е диалогът между институциите?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера за пореден ден протестиращи излязоха по улиците с искане оставката на правителството и на главния прокурор. Отново през вчерашния ден имаше и поредна размяна на реплики между управляващи и президент. Вицепремиерът Каракачанов призова за помирение между президент и правителство. В студиото на "Денят започва" анализ на случващото се направиха Румяна Коларова и Андрей Райчев.

Коларова обясни, че това, което наблюдаваме във връзка с протеста, е криза на легитимността. Хората не признават авторитета на управляващите. Тази криза е започнала с непризнаване на системата и това, според Коларова, се е случило, защото президентът повече от година е атакувал демократичния характер на политическата система такава, каквато я имаме. Основният механизъм, чрез който подобна криза се развива, е сблъсъкът на легитимности.

В никакъв случай протестът не отива надолу, но не отива и нагоре, смята Андрей Райчев. Според него резултатът от протеста е видим с просто око. Расте подкрепата на протеста, повечето хора са "за". От друга страна една четвърт са категорично "против". Има съвсем отчетлив бокаж. Райчев е на мнение, че стоим в някакъв вид пад и чакаме да стане нещо.

Вижте анализа във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад