Криминален експерт: Хората не вярват, че законът може да ги защити и предпочитат да търпят тормоза

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Случаят в Перник с 18-годишния шампион по кикбокс, който  преби 61-годишния бивш футболист на Миньор Перник, не е изолиран. Защото във всяко по-малко населено място в България и в София също, има десетки случаи, когато близки на овластени хора – политици, прокурори, началници в полицията и прочие, извършват подобни деяния и те се покриват. Разликата със случая в Перник е, че придоби медиен отзвук, което е положително. Това коментира криминалният експерт Иван Савов в „Денят започва“. 

Според него основният проблем на хората е, че не вярват, че законът може да ги защити. Поради това в малките населени места, жителите предпочитат да си мълчат и да търпят тормоза. 

„Хората са убедени, че държава няма и законът не се спазва. Това е ужасна тенденция. Защото дори някой да иска да си свърши работата като правоохранителен орган, няма как да стане, ако не е получен сигнал“, добави Савов.

По повод побоя в Перник криминалният експерт каза: „Това е хулиганче, което на базата на това, че баща ми е някой в града и му е вдъхнал чувство на безнаказаност, си позволява да се гаври с гражданите и хората търпят“.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад