Кристиан Вигенин: Не е ясно дали ще бъде отстранен Никола Минчев, всичко е възможно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Не е ясно дали ще бъде отстранен Никола Минчев, всичко е възможно. Това е генерална репетиция за гласуването следващата седмица. Тече преформатиране в парламента. Виждаме опит за разтърсване на институциите. Тези, които много държат да се спазва правилникът, законите и решенията на Народното събрание използват като повод това, че Никола Минчев се придържаше към това, за да му искат оставката. Имаме ново мнозинство - ГЕРБ, ДПС и остатъкът "Има такъв народ", което ще се опита да се докаже като такова с оставката на Никола Минчев", заяви в "Денят започва" заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

По думите му нови избори в сегашната ситуация трябва да бъдат избегнати.

"Има интерес от един от партньорите в коалицията тази коалиция да спре да съществува.  Следващата седмица предстоят ключови гласувания за бъдещето на България. В пленарна зала нищо не се решава с юмруци и бой, а с гласуване", допълни Кристиан Вигенин.

Според него е грешка това, че и до момента това управление няма ясно разписана програма.

"Големият проблем на българската политика към Република Северна Македония е, че тя се превърна в елемент от вътрешнополитическите борби и се употребява по грозен начин, жалко е, че в този стил на поведение се включи и самият външен министър. Няма нищо секретно, което пише в тези записки. Другият проблем на това управление е начинът, по който беше структурирано правителството, партиите, които получиха съответните министерства ги парцелираха", добави Кристиан Вигенин.

Той поясни, че това управление е направило много и важни стъпки.

"Нямаме усещането, че сме в коалиция с мафията - БСП подходи принципно към целия процес", каза още Кристиан Вигенин.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад