Проф. Димитър Недялков: Трябва да признаем, че летецът е професионалист, имал е познания по отношение на националните системи за ПВО

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изясниха ли се детайлите около нелегалния мистериозен самолет, който прекоси половин Източна Европа, приземи се в България, а пилотът или пилотите изчезнаха. Тази тема, както и отбраната на България коментирахме в "Денят започва" с проф. Димитър Недялков, полоковник от резерва, преподавател във Военната академия "Георги С. Раковски".

Този случай не е прецедент. Например по южната граница на Щатите това е ежедневие. Той уточни, че в Европа нещата е малко по-различна ситуацията. "Трябва да признаем, че човекът е професионалист, имал е познания по отношение на националните системи за ПВО".

По думите на проф. Недялков говорим за човек с експертиза и в гражданската, и във военната авиация. Много добре е подбирал режима на полета - височините, скоростите, особено по отношение на България се е съобразявал и с релефа. Не изключи възможността една от целите на този полет да е свързана и с пробация на системите за ПВО в рамките на колективната система за сигурност.

Целия разговор вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад