Кристиян Вигенин: България отива на избори и ще търси алтернатива, БСП ще се опита да даде такава алтернатива

Предаване: Панорама, 29.03.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Вкупом съгрешихте и вкупом непотребни станахте и затова България отива на избори и ще търси алтернатива" - така Крисиян Вигенин от БСП се обърна в "Панорама" към представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. БСП ще се опита да даде такава алтернатива.

"Това, което се случи през тези 9 месеца, беше едно безвремие за България, нито един съществен въпрос за България не беше решен. Това правителство беше създадено под външен натиск, за да изпълнява външен дневен ред. Тяхната програма започва с външната политика", заяви той. 

Парламентът не се занимавал с проблемите на българските граждани, а с войната в Украйна. 

Вигенин коментира и приетите промени в конституцията, според него както са лъснали проблемите със служебния кабинет, така ще лъснат по-късно и проблемите със съдебната реформа.

Той подчерта, че големите въпроси пред България не са били поставени и не са били решени, "защото изначално тази сглобка е неестествена, тя е неморална за избирателите на едната и на друата партия".  

"ГЕРБ все пак ще има министър-председател, поздравления", така Кристиан Вигенин коментира новината, че Димитър Главчев е кандидатщш за служебен министър-председател.

Той добави, че чака с нетърпение да види кой ще е министърът на вътрешните работи, "който трябва да осигури заслона на "купуването на гласове".

"Това е резултатът от Конституционната реформа на ПП-ДБ и на ГЕРБ и ДПС".

Вижте целия разговор.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад