Лена Бориславова: С избора на Главчев ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция в управление

Предаване: Панорама, 29.03.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Пак ще кажат, че съм откраднала нещо, но и аз искам да поздравя г-жа Сачева, защото току що те загубиха ролята на удобната опозиция в управление и ще трябва да станат отговорни управляващи", така Лена Бориславова коментира изборът на Румен Радев за служебен премиер в лицето на Димитър Главчев.

Думата "сглобка" изключително добре описва отношенията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заяви Лена Бориславова в "Панорама": "Тя отразява факта, че ние с ГЕРБ-СДС не станахме и няма да станем едно органично цяло, зашото ние имаме различни разбирания за това каква е целта на политиката, какви принцупи следва да се изповядват и сме различни много и като хора".  

"Съдебната реформа е не само за нас покаване на думи, имаме готови текстове и те не се заключват обмислено в създаването на един специализиран съд и прокуратура, които да продължат и да задълбочат проблемите, а гледат как да ги решат", подчерта Бориславова. 

Тя опроверга и казаното от еница Цачева и подчерта, че преди 9 месеца договорката е била да се ротират само Мария Габриел и Миколай Денков, след това изведнъж са се появили имената на нови министри.

Какво още каза Лена Бориславова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад