Крум Зарков: Страната ни се намира практически в ситуация на безвластие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Криза има в държавата. Служебният кабинет, който трябва да я регулира, е поставен в много трудна ситуация, тъй като беше съставен по нов начин, и няма ясна отговорност и ясен политически гръб зад себе си. В същото време беше обременен с много съмнения, че има най-различни политически влияния върху него, каза в студиото на "Денят започва" Крум Зарков, съветник по правните въпроси на президента.

"Първите му действия са неубедителни. Въпросът дали биха могли да бъдат по-убедителни е труден, но това, което се случи последните седмици и в парламента, и в правителството, показват, че страната ни се намира практически в ситуация на безвластие. И да се надяваме след 9 юни да намери път на стабилност."

По думите му, в ситуация на доста сериозен институционален разпад, в която доверието в публичните институции е под 10-15% и в която последните девет месеца едно мнозинство е правило всичко възможно, за да ограничи правомощията на президента, в тази ситуация президентът е успявал единствен да удържа някакъв параметър на нормалност. 

"Не случайно неговото вето беше уважено. Това е второто вето, което беше уважено. Не случайно неговата дума се чу първа във връзка с това решение (за детската болница) и не случайно партиите, които се концентрираха върху това, да го ограничават, го призовават ежечасно за някакво действие или дума."

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад