Любомир Каримански, ИТН: Бюджетът е амбициозен и е обърнат с лице към утрешния ден

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бюджетът е амбициозен и е обърнат с лице към утрешния ден като инвестиция. Това каза в студиото на “Още от деня” председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански - депутат от ПГ на “Има такъв народ”.

“Ако имам резерви, те са насочени към това дали ще успеем с потенциала на държавата и на отделните ведомства да осъществим капиталовата инвестиция като ефективна… Трябва да мислим за благата, които като ефект можем да допринесем с инвестициите в публичните пространства”, обясни той.

По думите му в бюджета има заложени политики и реформи, но те трябва да са много повече и много по-ясни.

Каримански заяви, че не приема тезата на опозицията, че управляващите не се интересуват от сметките за ток и газ. В следващата сметка ще бъде включена компенсацията като приспадане, уточни депутатът.

“Има достатъчно предвидени мерки за енергетиката, достатъчно предвидени компенсации”, подчерта той и допълни: “Ако има проблем, той е проблем назад във времето. Например, защо са оставени студентските общежития да са на промишлен ток, защо е допуснато на промишлен ток да са редица социални заведения, като домове за стари хора.”

Каримански заяви, че ще се направи така, че борсата на електроенергия да заработи като реална борса. Според него в момента тя има “доста изкривени правила”.

“Има определени схеми за едни търговци, а за други е точно обратното”, отбеляза той и заяви, че независимият регулаторен орган трябва да изпълнява функциите си, а “да не бъде маша на политическа сила”.

Какво още каза председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад