Малко по-топло ще бъде днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски, а максималните - между 8° и 13°.

Ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500 метра от сняг. През деня валежите ще намаляват като обхват и интензивност, а и облачността над много райони временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който посетпенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат около 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания на облачността. На много места ще превалява сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

До края на седмицата, времето ще бъде динамично и променливо, в сряда все още с температури, по-ниски от нормалните за втората половина от април, минимални - между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под 0°, максимални - между 10° и 15°. След временно разкъсване и намаление на облачността през нощта срещу сряда, в сряда тя отново ще е значителна и на много места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 m - сняг. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните в четвъртък ще са между 15° и 20°. В четвъртък и петък вероятността за валежи в повечето райони е незначителна.

Ще има променлива облачност, по-често до слънчево. В петък ще бъде още по-топло - в по-голямата част от страната дневните температури ще надхвърлят 20°, но на изолирани места в планинските райони в следобедните часове не е изключено да превали краткотраен дъжд и да прегърми. В събота и неделя сутрин ще бъде с повече слънчеви часове, след обяд с развитие на купеста облачност. На повече места през първия ден главно в Западна и Централна България, а втория - в отделни планински и източни райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. По-голяма е вероятността за по-интензивни явления в събота, когато и дневните температури слабо ще се понижат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад