Мартин Димитров, ДБ: Преизчисляването на пенсиите трябва да стане от 25 декември

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разбира се, че трябва да има актуализация на бюджета. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Мартин Димитров, член на Комисията по бюджет и финанси и депутат от "Демократична България".

"Позицията на "Демократична България" е, че трябва да бъдем отговорни - трябва да има мерки за пенсионерите, за бизнеса, за ковид кризата и т.н.", категоричен е Димитров.

Според него, от ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват - вижте сега какво стана.

"Решението е преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември и това е смисленото нещо - стабилно увеличаване на доходите, а не подаяния", обясни депутатът от "Демократична България".

Димитров каза още, че няма пари преизчисляването на пенсиите да се случи преди 25 декември.

"Тези 120 лв. добавка за 3 месеца разбрахте ли колко струват? 750 милиона. Преизчисляването на пенсиите до края на година струва 500 милиона. Общо става към 1 милиард и 300 милиона, това означава, че двете мерки трябва да се разминат във времето", обясни Димитров.

"От "Демократична България" обаче казваме, че не можем да оставим и бизнеса в нужда. Трябва да се помогне балансиране - на икономиката, на бизнеса, който е в тежко състояние, на пенсионерите и на здравната система", допълни Мартин Димитров.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад