С какви мерки ще стартира учебната година?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Детските градини, предучилищните групи в училищата и децата от 1-ви до 4-ти клас няма да носят маски, но когато децата от 1-ви до 4-ти излязат в коридорите на училищата, трябва да носят маски, защото там се срещат с други деца. Когато учителят е на разстояние от учениците, може да бъде без маска, но щом се приближи до децата, трябва да е с маска, заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

Има огромна разлика между това дали сте в затворено помещение, или на открито. Заразяването с COVID става основно чрез аерозоли, които на отворено пространство бързо изсъхват, а на закрито се натрупват, затова има голяма разлика между вътре и вън.

По думите му има възможност родителите да избират дали детето им да учи присъствено, или онлайн. „До 30 дни детето може да учи дистанционно с разрешение на директора на училището. За период над 30 дни трябва разрешение от началника на Регионалното управление по образованието и то с удостоверение, че ученикът е мотивиран и се учи добре“, посочи министърът.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад