МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив е в стачна готовност заради финансови проблеми

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Лимитът, определен за болницата от Здравната каса, е крайно недостатъчен за дейността ѝ в условията на коронавирус и при 50 пациенти с COVID 19. Парите не стигат както за заплати, така и за заплащане на консумативи, обясни управителят на здравното заведение проф. Петър Петров. От Здравната каса отказвали съдействие, тъй като лимитите са определени на база миналогодишната заработка.

От КТ "Подкрепа" в болницата обявиха стачна готовност, тъй като медицинският персонал работи на ръба на силите си, заяви Флора Димитрова - председател а синдиката.

Засега, макар и трудно, отделението за лечение на COVID болни се справя, но ресурсът е за още 2-3 дни. Началникът на отделението д-р Пламен Павлов възнегодува от факта, че 45% от отпусканите средства за здравеопазване в общината отиват в частни болници, а едва 34 - за държавните. Остава единствената надежда, че през септември ръководството на болницата може да подаде писмо за преразглеждане на бюджета ѝ. Д-р Павлов повтори призива за доброволци в отделението. Според него належаща нужда поне още от един лекар и една медицинска сестра, както и от санитари.

Днес предстои среща на управителя а болницата с представители на НЗОК - Пловдив.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад