Милен Керемедчиев: Ердоган ще използва всички възможни да помогне на сънародниците си и да се утвърди като лидер на Турция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От политическа гледна точка бедствието в Турция показва доколко президентът Ердоган продължава да е силният човек в Турция и доколко успява да се справи с тази огромна криза. Виждаме, че подхожда изключително адекватно в момента, агресивен е в желанието да се справи с тази катастрофа. Това каза в студиото на "Денят започва" Милен Керемедчиев – бивш заместник-министър на външните работи.

"Имаше много важно негово изказване, че нито един турски гражданин, който в момента е без жилище, няма да остане без жилище и ще получи помощ", припомни той и отбеляза: "Така че Ердоган ще използва всички възможни механизми, за да помогне на своите сънародници, но и да се утвърди като лидер на Турция и от гледна точка на предстоящите избори, които идват един месец след българските."

Според него критиките, които се отправят към турския президент, са неоснователни.

"Представете си тази голяма държава, която въпреки това добре структурирана, се изправя пред чудовищно земетресение и огромни щети - 13 000 сгради са се срутили. Така че в началото реакцията по отношение на организацията е възможно да е била леко закъсняла, но много бързо впоследствие се е активирала. Заради много опити за преврат, заради ситуацията с кюрдите, от гледна точка на вътрешната сигурност Турция има една много добре структурирана система за сигурност и превенция, така че всички служби се активираха много бързо", коментира Керемедчиев.

По думите му "ситуацията в Сирия ще бъде много по-дълго време неконтролируема, отколкото това, което става в Турция".

Какво още каза анализаторът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад