Министър Димитър Стоянов: Когато на 2 август застъпих като служебен министър на отбраната аз казах, че ще има приемственост

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Войната в Украйна беше най-често размахваната заплаха от страна на политическите партии по време на предизборната кампания. Опитите за сформиране на правителство днес също са поставили като обща задача единството в противодействието на войната. Това ли показват обаче политическите действия.

В четвъртък вестник "24 часа" излезе със съобщение, че служебното правителство иска да купи 10 изтребителя "Грипен". В информацията беше посочено, че на изпратеното на служебния министър на отбраната писмо към Швеция на 30 септември т.г. е получен отговор на 1 октомври.

Последваха бързи реакции от "Продължаваме промяната" и от БСП, които заявиха, че не е работа на служебното правителство да преговаря и да сключва договори. Каква е истината? По темата разговаряхме със служебния министър на отбраната Димитър Стоянов.

В студиото на "Говори сега" министър Стоянов припомни, че още на 1.06.2022 г. правителството на Кирил Петков е изпратило писма до Швеция, до САЩ, до Испания, до Италия и до Франция.

"Когато на 2 август застъпих като служебен министър на отбраната аз казах, че ще има приемственост. Продължих започнатото от правителството на Кирил Петков. На 3 август пуснах писма с покани до САЩ, Израел, Франция и Швеция. На моите писма откликнаха две държави - Франция и Швеция. На 15 септември проведохме среща с Франция, а на 20 септември - с Швеция. Интересно е, че в медиите излезе само едното писмо, което е за Швеция", разказа той и допълни, че отговор в Министерство на отбраната не е пристигнал.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад