Росица Кирова, ГЕРБ: Ще предложим съвсем отговорна формула за правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преговорен екип, начело с президента Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси ще води разговорите с всички партии от името на ГЕРБ. Заявката на Бойко Борисов беше обяснена с безспорната евроатлантическа ориентация и на двамата. Очаква ли ГЕРБ да състави правителство в този парламент или ще върне мандата неизпълнен? Разговаряхме с бившия зам.-председател на НС, сега водач на листата на ГЕРБ във Видин Росица Кирова.

Причина за това, че ГЕРБ не спечели убедително тези избори, тя намира в умората на избирателите. "Изборите имат смисъл, когато произвеждат някакъв различен резултат. Умората дойде оттам, че видяха в по-голямата част от участниците в политическия процес нежелание да разговарят. Когато откажеш разговор и всякакъв диалог, ти не можеш да намираш съвместни решения", коментира тя.

Кирова е категорична, че смисълът на изборите е да има стабилно управление, което да произведе по-добър живот за българските граждани, а не по-добро бъдеще за един или друг политически проект.

ГЕРБ ще предложи формула за управление. "Ще предложим съвсем отговорна формула за правителство. Нормално е да потърсим диалог с всички онези, които са избрани от българските граждани."

Контактната група ще се опита да осъществи разговори с всички политически субекти по различни теми. Ръка беше протегната към всички. Кирова подчерта, че ГЕРБ има коренни различия с "Възраждане".

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад