Министър Никола Стоянов: Някои от предприятията ще минат на други алтернативни горива

В предаването
Части от предаването
Всички броеве


Ще успеем да задържим цената на микса на газта в рамките, които бизнесът ни постави. Количествата са осигурени. Интерконекторът с Гърция идва в правилния момент. Някои от предприятията ще минат на други алтернативни горива, защото ще им бъде по-изгодно. Газ ще има и ще е на добра цена, така че бизнесът да е конкурентен и да оцелее,  това заяви в "Денят започва" служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Според него няма да има нужда от таван на цената на газа. По думите на Никола Стоянов се очаква сериозно развитие на инвестициите, интересът е огромен поради пандемията и войната в Украйна, както и цялостното притеснение в Европа по енергийните теми.

България стои стабилно, поясни Никола Стоянов и допълни, че се очаква потвърждение до края на следващия месец за нови инвестиции за близо 100 милиона евро.

    "Ще продължи подпомагането за електричеството. Това ще се отрази успокояващо и на цените на хранителните продукти. Успяваме да овладеем цените на енергоносителите. Страната ни има механизми как да влияе на пазара на горива на едро. Обсъждат се различни варианти за подпомагане на бизнеса", добави Никола Стоянов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад