Министър Везиева: Скандалът в ДКК е опит за спасяване на стария модел на управление

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Скандалите в Държавната консолидационна компания продължават. Трима директори в държавния мегахолдинг, назначени в последните дни на управлението на ГЕРБ, обвиниха изпълнителния директор Ваня Караганева в злоупотреби и поискаха нейното отстраняване.

Какво се случва, чии оставки са поискани и какво е бъдещето на ДКК коментира икономическият министър Даниела Везиева в студиото на “Денят започва”.

Извършената проверка в ДКК показа, че всичко изнесено в медиите не е добре подплатено с факти. Административен проблем няма. Проблем по-скоро има в това, че някой не иска да бъде прекратен стария модел на управление и че промените въпреки всичко се случват, каза тя.

“Аз съм безкрайно диалогичен човек. В началото, когато разговарях точно с тези трима членове на Съвета на директорите, те ми обясняваха как са нямали право на становище, на глас, аз реших, че приемствеността е по-правилният подход на управление и реших да ги оставя, да работим заедно в името на промяната, на прозрачността и най-вече изхождайки от тяхното желание за това. Това, което видях в последната седмица, обаче, ми показва, че съм била прекалено мека - трябвало е да взема решението много по-рано, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в период, в който се опитва да се изгради ново начало - правителството на промяната и прозрачността. Скандалът, според мен, е добре пресметнат във времето кога да избухне”, обясни министър Везиева.

По думите ѝ скандалът не е персонална атака към изпълнителния директор, а е опит да се запази старият модел на управление. Това е повод да се дискредитира едно или друго търговско дружество, да се забравят половиният милиард дадени за язовирите, 50-те милиона дадени за “Дунарит” и 190 млн., дадени за правителствения комплекс, който не е ясно защо трябва да бъде изграден, допълни тя.

Какво още каза по темата икономическият министър вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад