Митрополит Антоний: Храмовете ще бъдат отворени за Рождество Христово с всички противоепидемични мерки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Всички християни очакват с трепет в своите сърца раждането на Спасителя, празника на радостта и сбъдването на хилядолетните очаквания на човечеството за раждането на Избавителя", каза в "Денят започва с Георги Любенов" Западно и Средноевропейският митрополит Антоний. Църквите ще бъдат отворени за служение и това е правилно решение на правителството. Великденските празници показаха, че БПЦ и гражданите са дисциплинирани и с отговорно съзнание за дълг към ближия и към Бога. 

"Усилваме молитвата в тези времена, така и Светият Синод призова да се спазват строго всички противоепидемични мерки", отбеляза митрополит Антоний. 

В храмовете се спазва строго дезинфекцията на иконите, хората да бъдат с маски вътре, на отстояние един от друг.

"Трябва да помним смисъла и значението на всички християнски празници", призова негово високопреосвещенство.

Митрополит Антоний благослови българските зрители християни: "В навечерието на Рождество Христово искам да благопожелая на всички православни християни да имат христовия мир в своите сърца, да вземат върху си благата воля на родилия се Богомладенец, да усилят своята молитва да бъдем по-добри и съпричастни към нуждите на нашите ближни, та така да изпълним и заповедта на нашия Спасител и Избавител да имаме любов между човеците и по това ще познаем, че сме синове Божии."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад