Могат ли общинските камери да съдействат в борбата срещу нарушенията на пътя

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължаваме да обсъждаме темата за войната на пътя. Погледът ни сега насочен към превенцията ѝ. Има ли възможност общините да се включат в борбата срещу нарушенията по пътя и ако да, как? 

Георги Георгиев, председател на СОС: Днес парламентарната комисия ще разгледа нашия законопроект, който сме изготвили с колегите депутати от ГЕРБ още през октомври миналата година. Очевидно българските общини имат много по-развита структура, за да могат да следят за нарушенията на пътя, но нямаме право да правим нищо - т.е. да налагаме санкции и да осъществяваме контрол. В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в реално време ги виждат както нашите експерти, така и полицията. Има директна връзка в полицията с всички камери, така че да могат и те да използват цялата наша инфраструктура, за да насочват патрули, екипи, когато е необходимо.

На полицията в София е даден пряк достъп в реално време и до данните на 32-те скоростни табла. Те показват в кои часове на кои места има гонки, има превишение на скоростта, но от общината нямат право да глобяват, само събират информация.

Повече вижте от прякото включване на Алекс Донев. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад