Може ли да се подобри логистиката при разпределението на ваксините?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Столичната РЗИ е създала достатъчно добра организация за разпределението на ваксините. На територията на София общопрактикуващите лекари са около 900 и е много трудно да се това, което те желаят - да има график и да бъдат снабдявани с ваксина по места. Ние не сме куриерска фирма. Това каза в “Денят започва” д-р Костадинка Пачаръзова – директор на Дирекция „Надзор на заразни болести“ в РЗИ - София, по повод възникналото напрежение между столичната здравна инспекция и личните лекари заради разпределението на ваксините.

“Струпването се получава, защото има епидемична обстановка и не можем да пуснем всички на етажа, където се раздава ваксината”, отбеляза тя.

По думите ѝ до конфликта в понеделник се е стигнало, защото е имало опашка пред сградата на РЗИ - София още в 10:30 часа, въпреки че личните лекари са били уведомени, че ваксината ще се раздава след 13:00 часа.

Д-р Пачаръзова беше категорична, че достатъчно служители са ангажирани с тази дейност и че няма приоритетно раздаване на ваксини.

Според д-р Николай Брънзалов – заместник-председател на УС на БЛС, колегите му са били там, за да получат втората доза от ваксината, което значи, че здравна инспекция е имала достатъчно време - 21 дни, да се направи нещо повече в логистиката.

“Ние сме готови да намерим вариант, за да ни се доставят ваксините в кабинетите и да заплатим за това. Такива опашки и такива грозни сцени са неприсъщи за европейска столица. Неприемливо е, когато лекари си оставят пациентите и чакат с часове, за да си получат ваксините, да се случват такива неща”, коментира той.

Д-р Брънзалов обърна внимание, че ваксините се пренасят с хладилни чанти до кабинетите на личните лекари, което поставя въпроса дали се запазва качеството им.

"Всичко е въпрос на мениджърски решения", обобщи той.

Какво още коментираха гостите в студиото вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад