Протест на ВМРО пред Народното събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ВМРО протестират срещу промените в Изборния кодекс пред Народното събрание.

Според организационния секретар на партията Юлиан Ангелов тези промени предават национални интереси на България.

"Този Изборен кодекс, тези промени с увеличаването на изборните секции зад граница и особено в Република Турция, ще направи така че Ердоган да има отново повече от 15 народни представители в българския парламент извън тези, които са в момента от ДПС. Което показва, че т. нар. нови и морални демократични партии, представени в българския парламент, ясно работят за интересите на Турция и Ердоган", коментира в "Денят започва" той.

По думите му това е недопустимо и те като български патриоти няма да допуснат това, дори да се наложи да блокират турската граница. Ангелов повтори, че такова национално предателство е недопустимо.

Христо Иванов от младежката организация на ВМРО разказа, че е бил член на комисия на последните избори в Турция, в Измир. Според него там е имало много злоупотреби и е не е било спазено българското законодателство.

"В моята секция, както и в другите секции, понеже имах познати почти във всички 35 секции в Турция, се говореше почти изцяло на турски език, хора, включително от СИК-овете влизаха зад кабинките за гласуване, голяма част от гласоподавателите имаха написан номер 9 на ръката, голяма част от декларациите не бяха попълнени на български, не бяха писани данни като имена, ЕГН, номер на лична карта, които задължително трябва да са попълнени, което прави изборите недействителни в Турция", коментира Иванов.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад