На пътя - между отговорността, уменията и примера на известните - къде са пропуските

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поведението на агресивните и некоректните шофьори коментирахме в "Денят започва" с Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики и Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.

"През лятото много ни търсеха и ни пращаха клипове с г-н Георги Фиков. Няколко пъти провеждахме разговор с него по инициатива на семейството му и аз мисля, че този младеж си е взел някаква поука и вече няма да си позволява да има безобразно поведение. Мисля, че осъзна колко опасно е това, което прави", сподели Диана Русинова.

Илия Тодоров изрази мнение, че поведението на популярните личности има по-голяма тежест. Това поведение достига до много хора.

"Това дали на разпространените клипчета те са с колан или не съзнателно или подсъзнателно влияе на аудиторията. Интернет и приложенията са по-достъпни, нарушенията не са станали много повече. Именно тази достъпност прави възможно лошият пример да влияе на много хора, дава се пример на безнаказаност."

Тодоров подчерта, че и в момента, и винаги кадрите са били доказателство в съда. Прокуратурата може да се самосезира на базата на тези кадри. Всеки може да подаде сигнал, сигналът обаче не може да бъде анонимен.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад