След убийството на Мартин Божанов - Нотариуса - коментар на Емануил Йорданов и Людмил Рангелов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За мен е много възможно убийството на Мартин Божанов да е резултат на някоя от имотните измами, с които се е занимавал, заяви в студиото на “Денят започва” Емануил Йорданов - бивш вътрешен министър.

“Аз съм леко скептичен към преувеличаване на влиянието на този човек в съдебната власт. Той е имал някакви контакти, особено в специализираните институции, които за щастие бяха закрити, и там се играеше основно с мерките за неотклонение. Когато човек е задържан по стража, особено когато е за първи път, той дава мило и драго да бъде пуснат”, допълни той.

Спорен него това убийството няма да бъде разследвано в дълбочина и няма да има последици за съдии, прокурори и адвокати, които са вършили престъпления през годините. 

Адвокат Людмил Рангелов предположи, че убийството би могло да се извърши от човек, който е тежко засегнат от имотна измама на Божанов и “вероятно години наред се е опитвал през съда да поправи неща и не е получил онзи резултат, който следва от реда на закона”.

“Или е взел някаква значима сума, за да уреди някакъв въпрос в съдебната система и не е изпълнил това свое задължение”, предположи той.

 За него съществуването на клуб, който се посещава тайно от магистрати, е катастрофа за съдебната система.

Какво още коментираха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад