Настимир Ананиев: Конфискацията на автомобили на отпада, има нюанси, които трябва да се изчистят около самата логистика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В седмицата преди влизане в сила на промените в Наказателния кодекс са заловени 130 човека с алкохол и наркотици. В седмицата, в която той влиза в сила са 120, в следващата са 58. Ние искаме всеки един закон да има за цел възпиращ ефект, това каза в "Денят започва" народният представител от ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Настимир Ананиев.

Уточни, че при приемането на точката "конфискация" законодателят е разпоредил "съдът отнема". В случай, че човекът, който шофира под въздействието на алкохол или субстанции, не е собственик на автомобила, тогава се налага глоба, равностойна на стойността на автомобила.

Ананиев обясни още, че се налага известно прецизиране на някои от текстовете, които касаят употребата на наркотици и взимането на кръвни проби. Не отпада конфискацията на автомобили.

"Защото може да се окаже, че сте взели две хапчета за глава и са ви свалили табелите на колата. Проблемът е, че в момента има само четири лаборатории и огромен обем от тестове, които трябва да се извършат".

Заявката на премиера от миналата седмица е скоро кръвните проби да излизат до седмица, за същото е уверил и вътрешният министър Калин Стоянов на вчерашната си среща с депутати от ПП.

При срещата с вътрешния министър от ПП са получили уверение, че до петък областните дирекции на МВР и апелативните и окръжните прокуратури ще започнат да прилагат договорените методически указания и да действат по един и същ начин.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад